Anniversary

Saturday, January 10, 2009

Panggilan Manja Anda

Dalam kehidupan seharian kita, samada bersama kawan-kawan saudara mara mesti ada panggilan yang orang panggil kat kita kan? macam aku, kat opis, aku biasakan nama kalu borak dengan mak cik2, ngan kawan-kawan, ko..aku..jer..,ngan adik2 akak..ish akak ker..kalau dengan keluarga dioarang panggil aku adik..kalau anak buah panggil plak che su...syok nya(itu belah aku la)...belah abang plak,panggil aku kakak..anak buah panggil Mak Long..(mak..??ish..tuanya..)Macam tu jugak dengan pasangan, aku tertarik nak tulis ni bila bersama kawan-kawan, diorang selalu bercerita tentang pasangan diorang, x kira la samada boyfriend atau suami. Sebab panggilan2 yang diorang panggil kat pasangan sekarang ni advance2.
.
So, aku nak bagitau la disebalik panggilan aku dan suami aku banyak kisahnya, dulu, mula-mula kenal kitorang hanya biasakan,saya..awak..saya..awak,..awak-awak..biawak..hahahahaha, lama la jugak dok awak..awak..ni, lepas tu, tukar panggil abang, dulu kalau aku dengar couple2(masa bercinta la dah kahwin ok) panggil abang..aku menyampah...last-last aku panggil, aku plak kene kutuk,kwang..kwang..kwang,yang lagi aku geli, bila mula-mula husband aku panggil aku sayang...rasa macam meremang satu badan,sampai nak terkucil, tp aku tahan Jebat...masa ni dah bertunang kira ok la, dah ada ikatan, tapi aku nak hilangkan bunyi sayang tu, sebab bunyi cam..poyo jer kan, aku pun biasakan la aku ayang..kalu sebut cepat depan member2, dengar la macam I jer...(cover beb..cover..)Lepas tu bila dah biasa, sajer nak menunjuk lak...ye la sapa x bangga suami panggil ayang beb..tanda sayang kat kita tuuu...., sampai la sekarang panggilan dia tetap ayang kat aku, walaupun dah anak dua..sebab...masa mula-mula anak aku dapat sebut 'mummy and papa' kat kitorang, aku pernah la panggil dia papa, kene marah beb..dia tak suka kalau aku panggil dia papa...kata dia, panggilan isteri untuk suami, bukan sama taraf dengan panggilan anak untuk bapa, status isteri disisi suami sebagai orang kanan suami, masing2 ada level dia,sebagai contoh...
.
isteri : Papa jom makan...
anak : Papa jom makan...
.
Sekarang ni apa bezanya kedudukan isteri disisi suami?, sama level ngan anak-anak ke? aduh!!! kene syarahan la puleekkk..start daripada tu..aku tak pernah tersasul dah..kecuali suruh apa-apa melalui anak, baru la sebut 'mummy or papa', tapi yang bestnya abang long ni, kalau dia panggil papa dia ke, mummy dia ke, 2, 3, kali buat tak layan, dia pun cakap, 'abang dengan ayang ni x dgr ker"?hahahahahaha...sebenarnya motif husband aku nak, anak-anak dia tau..biar sampai tua papa and mummy dia loving couple....(perasan)..
.
Sebenarnya, panggilan ni menunjukkan rasa sayang kita kat seseorang tu, tapi biar la kene dengan caranya ek...aku suka bila member kat opis aku ni, diorang ni,kira tengah cintan cintun la, dia just biasakan I..YOU...je..,"you..you bole tak i nak beli kasut baru...pakai kreadit kad you ek"?..bila aku tanya, dia jawab lum ada apa2 kak, tunggu kitorang kahwin...pasangan brutal macam ni la best...orang kata jodoh panjang...ye la bila dah kahwin tukar panggilan, kan rasa kelainannya tu, mesti lagi loving..korang rasa macam mana..bagi la suggesstion..masing-masing punya pendapat kan? ini..belum apa2 dah cik adik..cik abang...baby..honey..jangan mara aaaa....hihihihihihi
.
p/s : Hanya luahan hati, x der kene mengena dengan yang hidup atau pun yang telah mati.Ingat.... kat anak buahku nak anak dia panggil dia bunda...hahahahaha...

9 comments:

  1. adusss....terkene..tapi skrg i dah bertunang..hihi..eh btol dah aku nih..dulu pon saya awak sy awk..awk awk biawak..hahaha.skrg nih tukar sbb kata tng aku nk biasa2..mula2 iee geli jugok..
    btulla sis kata abe tu..xelok suami isteri panggil kat pasangan masing2 sama dgn anak panggil...xelok2....

    ReplyDelete
  2. oo..ye ke..bagus2 ni baru anak didikan ku..nanti kawin tukar panggilan lagi ek..hihihihi

    ReplyDelete
  3. ooo...keciciran tu...up lagi status...cucu Ryan panggil akak Wan Long...hehhehe @ nanny ;)

    ReplyDelete
  4. wan..x nak la..nak panggil Onni..jangan Oneng dah..hahahaha

    ReplyDelete
  5. syg.. syg syg syg syg... syg... syg syg...
    ahahhaha paham ke idak tu?

    ReplyDelete
  6. ahahaha! bunda...
    ohh kandaa...
    wakakaka!
    ayahdaa =p

    ReplyDelete
  7. saya xde kena-mengena dalam ini celita. Hahaha nnti udah Kawin mau kasi ubah panggil Lain.. Aaacheh!! "My Honey" bagus dak?? kasi ringkas "My Han"..

    ReplyDelete
  8. kita pun tak suka la panggil mama papa...
    nanti konpius ngan anak2...

    ReplyDelete

jangan segan-segan nak kritik..i like..