Anniversary

Thursday, January 22, 2009

aNniVerssaRy...

Tahun ni, sambut annivessary sekali ngan besday adik Danny, tahun ni, leh la sambut anniverssary best-best sikit, tahun lepas sambut dalam spital jer..huhuhuhuhu...abg nak beli kek pun coz x leh makan, present pun abg x bagi sebab dah terlupa, happy sangat dapat baby, kiranya tu, hadiah annivessary untuk kita tahun lepas la, tapi tahun ni abang nak bagi apa kat ayang...? anyway, thanks a lot, coz u' re the best man that i had.


Lip..lap..lip lap...dah 5 tahun kita bersama...abang dah bagi kebahagian yang cukup sempurna dalam hidup ini, bersama ayang disaat ayang sedih dan gembira, mendengar setiap masalah yang ayang hadapi, abang tidak pernah berubah daripada kita belum kahwin sehingga la sekarang, sebelum kahwin abang kurus..sampai sekarang macam tu jugak...hehehehehe..tapi Alhamdulillah, abang dulu dan sekarang tetap sama, kasih abang tak pernah berubah, sayang abang.....

Berkenalan...


Saat ayang kenal abang, bukannya trus tangkap cintan, nak kata hensem..ermmm..bole la(jahat tak), nak kata banyak duit, bole tahan la..coz dah bawak kereta gi kerja, nak kata macho..ermmm..sopan sangat..tapi masa tu belum kenal sepenuhnya, tapi disebabkan abang sopan dan baik hati, baik ayang ngorat abang dulu kan? first time kuar ngan abang pun, kuar ramai2 saje nak test, macam mana, so far OK. Lepas tu, ajak abang kuar berdua lak, masa ni la yang buat ayang teruja sikit ngan abang, bila seronok jalan2, abang singgah masjid untuk semayang Zohor, masjid As Syakirin kat KLCC. Lepas tu pusing2 lagi kat Lake Garden, abang singgah lagi kat Masjid Wilayah Jalan Duta, semayang Asar. Start daripada tu la ayang terus ngorat abang dulu, sebelum abang kene kebas hahahahaha...yang lain tak penting, asalkan abang boleh didik n bentuk ayang jadi wanita solehah...eceh...

Bercinta....

Lepas tu SMS ngan abang, yang best abang tak berkira ngan ayang, calling2 ayang setiap masa dan ketika, lepas tu plak hari minggu abang sanggup turun dari Seremban ke KL(masa tu minyak n tol murah lagi), masa tu ayang layan2 gitu jer abang kan? tapi abang bagus tak putus asa, tiap kali keluar ngan abang semua masjid ayang kenal(bangga nya masa tu kalau dapat suamikan orang cam abang)sampai masjid, kat masjid India yang penuh sesak ngan India2 muslim tu pun abang bawak ayang semayang kat situ, abang ni la..ikut2 dan. Tiap kali nak kuar abang mesti pesan kat ayang bawak telekung, abang sanggup galas beg galas ayang kan?syoknya masa tu...

Yang buat ayang lagi suka kat abang, bila ayang merajuk,abang mesti pujuk punya,abang boleh tahu nada ayang merajuk bila cakap, tukar panggilan 'saya..awak..saya..awak..' lepas tu off hanset..malam2 pun abang datang rumah sewa ayang, bila ayang off handset,sanggup tunggu ayang berjam2 kalau tahu ayang keluar ngan orang lain. Abang tak pernah nak control-control ayang, buat tu x boleh..buat ni x boleh, asalkan ayang pandai jaga diri, abang x kisah, abang memang terima ayang seadanya..kalau ayang balik kampung , abang sanggup jemput ayang pukul 5.00 pagi, selalunya abang yang akan tunggu ayang, kalau ayang lambat pun abang x pernah merungut, sampai la sekarang, kalau abang jemput ayang balik opis, ayang lambat turun ker, ayang kene tunggu bos habis meeting sampai kul 7.00 malam pun abang tunggu jugak ayang dengan anak2 walaupun terpaksa tunggu 1 jam lamanya.


Bertunang...
b
Raya ketiga tahun 2003, abang masuk minang, ermmm...ayang pun x tau cam mana abang lamar ayang, setahu ayang abang x tanya ayang pun, abang trus jer cakap nak pinang, ingatkan nak buah pinang hahahahaha...padahal dalam hati ayang, tengah tunggu abang cakap cam tu jer, saje buat2 x paham, lagi satu, nak tunjuk la, ayang ni ramai lagi peminat kalu abang x masuk pinang pun,hahahaha..bagus abang ni bertindak cepat,haaa...lepas bertunang kasih abang pada ayang makin terasa, bila abang sanggup ikut ayang balik kampung, bestnya....sebab memang nak abang sesuaikan diri ngan family ayang, abang boleh semayang berimam ngan ayah ayang, tanpa takut, boleh bergurau ngan anak2 buah ayang, abang pandai sesuaikan diri..x sangka dlm diam abang ni pun main redah jer..

ab
Berkahwin...
ab
22 Januari 2004, kita sah menjadi suami isteri, Alhamdulillah bersama ngan abang, ayang bahagia, abang 2002 hingga 2009 still abang yang ayang kenal 7 tahun yang lalu, dengan ditemani dan dihadiri dengan 2 permata hati kita..semoga kasih abang pada ayang dah anak-anak kian mekar...HAPPY ANNIVERSARRY....







6 comments:

  1. waaa....bestnyerrrrrrr......
    sweet sangat...

    susah nak dapat lelaki camni skrg
    untungnya kak sya...

    ReplyDelete
  2. Alamak lupa mau ucap Happy Anniversarry.. X sangka ya udah masuk 5 tahun.. Uhhh rasa mcm masih lagi dok Main "ASIA BAgus" wahaha... Doakan Chesu Bahagia.. and doakan Mira cepatkan Jodoh.. waaaa mau ada family sendiri gak..

    ReplyDelete
  3. salam,

    selamat ulangtahun perkahwinan ke 5. semoga kasih berkekalan.

    ReplyDelete
  4. heppi anniversary to u...semoga ikatan kasih berkekalan selamanya...

    ReplyDelete

jangan segan-segan nak kritik..i like..