Anniversary

Friday, January 9, 2009

BOIKOT

Sebut pasal kekejaman zionis, dalam paper sibuk suruh kita boikot produk keluaran Israel, tapi terdaya kah kita nak bagi bantuan pada Palestin dengan memboikot produk-produk Israel, yang rata-ratanya produk diorang bukannya hanya di negara kita sahaja, kenapa kita kaum seagama tidak cuba bersatu dan menentang musuh-musuh Allah ni?, jawapanya satu, kita tak berdaya, walaupun Mesir cuba lakukan gencatan senjata disana,namun kadar kematian semakin meningkat, seluruh negara berduka dengan kekejaman yang dilakukan apabila melihat, saudara mara, keluarga dan sahabat handai meratapi kematian kaum keluarga mereka, berpuluh-puluh jenazah disembahyangkan setiap hari. Namun rejim Zionis masih galak melancarkan perang.





Dalam pada paper mewar-warkan tentang boikot produk Israel dan sekutunya, tapi saya lihat di restoren-restoren makanan segera, masih ramai yang beratur, di Starbuks masih seronok meneguk mocha creamer, barangan bayi Jonhson n Jonhson masih dibeli, macam mana cara kita nak boikot tu, kalau produk mereka mempunyai kualiti dan standard kelas yang tersendiri, perkataan yang senang difahami ' high kelas', minyak wangi Estee Lauder,Boss,Revlon dan ect...semua tu menjana ekonomi negara, melainkan kalau ada pihak-pihak tertentu terus sekat produk mereka mamasuki negara, dan tidak dijual, itu mungkin bole melumpuhkan sistem ekonomi mereka...btul x?..ceh bercakap macam orang politik..lak..namun apa-apa pun kita sebagai kaum yang seagama hanya mampu memanjatkan doa supaya kekejaman ini dihentikan. Sama-sama la boikot produk Israel...
.
Sumber : Gambar dipetik daripada Berita Harian, Khamis 7 Januari 2009 dan gambar boikot, copy blog Pelita89- Jangan mara..aaaa....

2 comments:

  1. bak kate kak mira.
    McD, KFC, Pizza Hut jgn mkn.
    dh boikot sgt. ahaha!

    ReplyDelete
  2. mcmn nih...kalu lalu kat mcD musti terliur eksrem..pah klu xbeli duk situlah xmau balik mcm budak2 kecik tuh..huahuahua..pah lagu mana nih..ni pon duk terliur..ahaks..

    ReplyDelete

jangan segan-segan nak kritik..i like..