Anniversary

Saturday, November 3, 2012

TAHNIAH ABANG LONG

Alhamdulillah, untuk tahun kedua Abang Long telah dipilih lagi untuk menjadi pengawas sekolah, Jumaat hari tu, dengan penuh gembira dia bagi surat pelantikan pengawas untuk tahun 2013.  Aku sebenarnya tak mengharap sangat tahun depan Abang Long still jadi pengawas, memandangkan peperiksaan akhir tahun dia baru-baru ni drop, tambahan lagi dia selalu lambat ke sekolah, asik kene tulis nama jer, kalau time geng-geng dia yang jaga pagar terlepas lah tulis nama, tapi kalau abang-abang, akak-akak darjah 6 tu, sah-sah, nama kene tulis, tapi bukan salah dia pun kalau lambat, mummy ngan papa yang selalu lambat, lagipun Abang Long tak pernah menyusahkan aku pun kalau time bangun pagi, yang problem bangun pagi ni, mummy ngan papa, kadang-kadang Abang Long sampai cakap, "naper mummy ngan papa lambat hantar Abang Long, selalu kene tulis nama," aku cakap, Abang Long cakap la kat pengawas tu, bukan Abang Long lambat, mak saya yang lambat", tapi maunya dia nak jawab cenggitu, sebab Abang Long bukan jenis melawan pun, ngikut jer.. tapi Alhamdulillah dia masih lagi dipilih untuk tahun depan.

Tapi Insyaa Allah,  tahun depan mummy tanam azam baru, tak nak hantar Abang Long lambat lagi ke sekolah ye.  Syukur Alhamdulliah dan tahniah kat Abang Long sebab berjaya temuduga untuk pengawas sekolah tahun 2013.  Mummy bangga ngan Abang Long tapi ingat tahun depan jugak mummy harap Abang Long boleh baiki keputusan peperiksaan tu balik dengan cemerlang. CONGRATS MY SON

1 comment:

  1. abg long jadik pengawas taiko ehhh...aunt dulu pengawas mawas hahah suh org ikot dicipline tapi aunt break the rules ...abg long jgn jd cam aunt ek kekekekke

    ReplyDelete

jangan segan-segan nak kritik..i like..