Anniversary

Friday, November 16, 2012

PAREEDAH MERASUK

Adui lama giler tak tengok blog, sebab masa cuti seminggu sibuk dok tunggu Butik Fareeda, dari sesudah subuh sampai matahari meninggi, osah gilo skang neh..aku tak tahu, mana punca aku boleh mengiler sangat-sangat dengan mak cik Paridah neh. Sebelum ni, kalau aku tengok orang post kat fb or tag aku, dengan harga yang aku rasa boleh melopong dan meleleh air liur tambah pulak orang berebut-rebut book aku rasa cam pelik kenapa orang sampai cam ni sekali, fenomena yang aku rasa agak luar biasa, bila kawan-kawan aku cerita, ko jangan la terkena rasukan neh, sebab kalau dah terkena susah nak ubat, berhantu..aku kata, eleh..apa sangat yang korang dok giler-giler sangat neh, apa special nya, aku tengok biasa jer, yang makin aku heran, baju kaler lain, tapi pakai tudung langsung yang tak ada kene mengena ngan kaler baju, pulak tu, nak membeli pun kene beratur, ada satu masa kene beratur pulak ambik nombor, heran-heran..

Sebelum fenomena ni tercetus Aida dah pakai dulu tudung Fareeda yang jenis lilit-lilit yang ada ropol-ropol tuh..memang caannntik sangat, aku pernah la tanya dia kat mana beli then dia bawak aku gi butik Fareeda kat Bangi, masa tu butik dia kecik jew, kene naik tangga, kat bahagian atas, aku cari gak tudung cam Aida tu, tapi tak der, sebab... paten Fareeda ni limited katanya, pulakkk dahhh..aku ni ketinggalan zaman la ropenya, orang dah pakai berzaman aku baru cuba nak try, tapi tak jadi beli jugak sebab tak ader yang berkenan di hati, sooo aku pun terus tak menerai cik pareedah dah, tapi aku pun bukan la iya-iya berminat, cuma soo-soo jew, ye lah, aku kan terkenal dengan mak cik blink-blink mana bole tukar imej lagi kan.

Yang membuat lagi aku mengila dengan mak cik pareedah ni, bila orang tengah makin fanatik nih, konon nak ikut tren la kot, sekali lagi la si Aida bawak aku gi Bangi, time lunch hour, masa tu aku bongok-bongok tak paham, naper diorang ni ada kat sini tapi tak beli, soo aku ngan Aida pun masuk cam biasa, ayu-ayu gitew, sambil memilih nak beli paten cam mana, tapi aku tengok kat rak kosong..kosong..kosong..apo polik kosong neh, tapi orang beratur neh..rupa-rupanya diorang tunggu stok turun, aku pun cam bodoh-bodoh jgak ngan Aida gi la beratur, siap ada line untuk beratur tuh,,osah gilo..eh..sekali stok turun, lepas dia susun-susun pastu dia bukak penghadang line tempat beratur tuh, mak aiii..cam kobau baru kuar kandang..serbuuuu...on your mark get set go..terkejut aku..ye la..pakai cantik-cantik..bila time berebut hilang semua cantik..kata gojes..hahaha..aku dok gelak ngan Aida..so aku pun tak der la berebut..just lenggang-lenggang kangkung sambil membelek-belek..tapi ada la kakak tu..yang memang fans giler ngan mak cik paridah neh..dia mintak tolong aku ngan Aida bayar sebab limit boleh beli selai sorang jer, siap bagi upah lagi tolong bayar, bertapa besarnya fenomena yang melanda ini, sepanjang jalan aku asik gelakkk jer..cam pelik tengok kelakuan wanita-wanita melayu yang comel lagi anggun tu..berebut, tapi kalau dok kat situ, kalau dah 10 orang mintak bayar dah 100 henggit..lumayan..lumayan..balik umah aku pun terus la mencuba-cuba untuk pertama kalinya selendang mawar, Fareeda..yang aku rembat jgak kat butik tadi, ye la..first time, gigil akak nak membayor tadi dik..mahal ko..fuuuhhhh...lelap mata kjap..nak try punya pasai..

Ni la tudung pertama aku dari Fareeda, memang selesa giler rupanya..
bukan tipu..bukan dusta..ewahhh..sampai cam tu sekali..ye lah aku pun bukan dibayo untuk promote ke haper..tapi memang selesa..awning dia terletak jer kat kepala..tak licin..muka pun nampak berseri jer..hahaha..tetiba..

aku pinjam anak buah aku untuk berebut sebab nak beli banyak sikit kan..leh sorang selai dapat la tiga helai..dak gitew..
muka bengang anak buah aku kene paksa beratur hahaha..

start daripada tu aku dok ulang-ulang gi Bangi, sampai En. Khush pun terseret sama kene beratur sekali menemankan bini dia yang dah meroyan tahap giler babi neh..pasrah jer la..yang buat aku sakit hati tu, gi subuh-subuh hari sebab nak dapat nombor depan-depan, tapi bila dah dapat, masuk kat butik dah tak der apa dah..sumer tinggal yang tak berkenan di hati, huhuhu...tapi yang bestnya tu, aku beli jer..sebab dah alang-alang masuk dan susah payah nak dapat nombor, lepas tu aku test-test la let go balik kat sapa-sapa yang nak, rupanya cam pisang goreng, letak tak sampai 10 minit kat FB, ramai pulak yang PM-PM nak, yer la..sapa sanggup nak beratur subuh-subuh hari dek non oiii..giler nak dapat susah, dah la stok terhad, kene berebut-rebut lagi, nak cari yang gojes pun cam haram jadu..beli online lagi senang la kan..ermm..lagi la aku meroyan nak gi lagi..yang aku lagi teruja tu..yang dah pakai pun kalau jual laku lagi, pre love gitu..ye la tudung mahal kan..nilai tinggi la..aku pun jaga elok-elok la tudung-tudung aku sumer yang dah aku rembat, walaupun baru dua tiga helai..hehehe..still lagi ada yang aku nak tapi sampai skang lum dapat lagi..nampak gayanya ada lagi yang  akan pergi menunggu subuh-subuh hari kat butik makcik paridah neh..

tengok..orang beratur, ni bukan masa sistem bernombor, kene tunggu la sampai butik bukak

lepas subuh jer aku dah tercongok kat butik mak cik paridah neh..nampak En. Khush stress kene kejut bangun kul 5 pagi hahaha..sabar..bang yer..sabar ye..masa ni pun nombor dah beratus dah neh

sambil nunggu dari subuh-subuh hari tadi sampai meninggi hari, dah 2  ke 3 jam menunggu, mesti la kenai orang sebelah menyebelah, tengok..sumer kene rasuk ngan mak cik pareedah, tapi cantik kan kan..tudung yang aku admire tu orang depan aku tu pakai, tak nampak lak dlm gambo neh tapi sampai looo ni still tak dapat lagi..

dok congok sesudah subuh nombor dah banyak neh, belakang aku ramai lagi yang quequ

ni antara koleksi yang dah aku let go..sebab aku tak ader baju, tapi yang warna grey kat atas tu rasa cam menyesal lak jual sebab dah tak jumpa dah huhuhu..
ni lah koleksi aku yang dah berjaya aku kutip..bersusah payah ko hamboiii...
ni la pest time datang opis with mak cik paridah..boss tengok cam nak puji, tapi malu pulak hihihi auwwww...walaupun dia just cakap, wahhh u look purple..tapi sebenarnya saya nampak nyata jelita kan kan kan..hahaha..PA boss yang sedang perahsannn..
Hari ni pun sebenarnya cam tergedik-gedik lagi nak gi, sebab hari ni last sistem bernombor, lepas nih kene berebut balik..letih mak jemah tau kalau kene tolak-tolak, cam orang nak bagi bantuan kemanusian banjir jer gayenya masa nak merembat tudung, adoi..tapi memandangkan hari kerja..akak..redho jer la..hope yang aku nak tu, still tak ada lagi hari ni. Mood nak sedapkan hati la ni, lagi pun wiwit pun dah makin susut jgak ni, siap En. Khus cakap, bawak ngucap yer..ayang yer..nanti abang azan kat telinga..hahaha..tapi..my beloved hubby still sporting coz leh heret sama beratur di butik mak cik paredah..muhahaha..

1 comment:

jangan segan-segan nak kritik..i like..