Anniversary

Sunday, March 31, 2013

School Break

Minggu ni, start cuti sekolah, kalau time cuti sekolah sebenarnya aku huru hara skit, pertamanya fikir mana nak letak Abang Long ngan Abang Danny.  Abang Danny memang ada taska tapi half day only, full day kira lain pulak, memang Mak Ngah dia tak kisah if nak tinggal dengan dia kat Seremban pun, memandangkan dia pun cuti sekolah, tapi sometimes Mak Ngah pun bz jugak, cuti sekolah pun kene sekolah, so aku tak nak la nanti Mak Ngah dia pulak yang huru hara, atok Rajali pun o.k kalau nak tinggal dengan dia, tapi kesian pulak kat atok nanti, mana nak amik wan, mana nak layan Bang Long kan, sekali sekala tak per la, ni kalau sampai seminggu kesian pulak, lagi pun mummy pun sunyi if Abang Long tak der, yer la, Abang Long skang dah besar, dah boleh diharap jaga adik, tolong mummy itu ini, kalau tak ada dia, rasa nya patah tangan jugak mummy kat umah.

Jadi, dah cuti sekolah, so Mummy and Papa plan nak bercuti,  hakikatnya mummy jer yang lebih nak bercuti, papa tak bercuti pun, hari minggu pun kojo, tak kayo lagi tak tau la, dah pagi petang siang malam kojo kan. So..minggu ni mummy cuti panjang jugak lah, hari Isnin kitorang pegi bercuti ke Morib, waaaa..jauhnya Morib tu..padahal sedepa dari umah aku jer, boleh gitu.  Ermmm..boleh lah daripada tak der langsung kan..pagi Isnin tu sebelum gi Morib sempat lagi mummy pegi usha kedai mak cik Paridah kat Bangi nun..haiii bila kau nak bertaubat ni, dah lama kot aku tak datang gile ni balik.

Ramai gak member aku kata best kat Morib ni, walaupun sekangkang kera dari umah, tapi ni pes time sampai, tu pun kebetulan ada offer bilik murah..room with jaccuzi only RM196.00 hookey..instead 600++,include 2 pax dinner and breakfast..also 2 adult theme park ticket..hah..ko sapa tak nak, terus aku booking online, kene bayar pun Abang Long jer, ingatkan Abang Long tu kecik lagi, rupanya dah besar ek, kene la bayar for dinner and breakfast, tapi skit jer, kanak-kanak, tak sampai RM50 pun..ok sangat-sangat la kan.
Sampai-sampai jer kat sini, cek in, terus budak berdua ni main lam jaccuzi, bilik memang besar, boleh muat la kami anak beranak dan berlebih-lebih lagi kalau anak beranak lain nak masuk.  
Budak kenit ni main sampai kecut-kecut tangan, sampai tak hengat nak keluar, aku ngan En. Khush nak tumpang sekali pun tak boleh.  Buh pulak air panas, lepas tu buble-buble plak..memang best la..adoi tak merasa mak ko ni tumpang sekali, kalau dah 3 hero ni dah berkubang dalam ni, telan liur jer la mummy ngan papa, tu yang papa betenggek kat tingkap tu, control hati, kalau tak dia yang berkubang lebih pada anak, tu pun kalau kitaorang pegi berdua la, sah-sah la dua-dua berkubang dalam ni, weeee...sambil letak sabun banyak-banyak..ahaks..angan-angan tu ado, tapi lam mimpi jer la.
Sebab budak-budak ni leka dok berkubang lam jaccuzi dah macam kolam renang, untuk petang tu diorang tak nak gi theme park, ni view theme park tu dari bilik, best kan, rasa nak terjun dari balkoni jer, tapi balkoni hotel ni bahaya skit, sebab palang-palang besi jer, so aku tak bukak sangat sliding door, takut si kenit tu plak yang terjun terus masuk lam kolam.  Si kibung tu bukan boleh tengok air, dalam sehari mau 5 kali sehari nak mandi
Esoknya..we all ready to berendam at Theme park..hamboiii..si kenit tu bila pakai jer swimming suit bukan main seronok lagi..yang best tu dia siap cakap.."kak pers"(bukak pampers) yer la nak main air..sat lagi memang ko kencing dalam kolam tu kan..haihhh..macam mummy tak tau..
Seperti biasala, sebelum mummy lepaskan main permainan lain or free style..mummy akan rendam dulu dalam kolam besar ni ya..supaya nanti tak fobia air, tapi bila dah lama tak berendam..keras habis badan bila nak lepas suruh floating..tapi still boleh lagi cuma si kenit dah tak confident, lama sangat tak kene rendam cam ni la gayanya..
Oleh itu, kita buble dulu yer..kasi confident balik..eh eh..mummy ni dah terbalik sebenarnya..memang ler kene buble dulu baru boleh floating..haihhhh..cam ni la bila jadi instructor tak bertauliah..hentam saje la dik..jangan ko telan air tu sudah yer..
Berpeluk ngan mummy  kita babel dalam 5 second ek..so..adik dah boleh buble balik setelah sekian lama tak gi swimming ngan mummy, tak der lama sangat pun almots 2 weeks tak gi berendam sejak papa super duper busy nih, salah satu sebab aku suka bercuti ke tempat-tempat yang semestinnya ada pool or taman tema ni, sebab boleh biasakan diorang ni dengan air, sebab mummy memang suka main air so anak-anak pun kene suka main air, tapi diorang ni memang suka pun kecuali ada sorang tu yang memang sangat-sangat fobia dengan air..
Haaaa..budak ni la..Abang Danny godek ni, nak kene amik mood dulu, kuis-kuis air..sepak-sepak air..main-main air..sebelum dia akan turun main, sebab dia mem
ang sangat-sangat fobia dengan pool yang dalam yang dia tak boleh cecah kaki, tak tau kenapa dia memang fobia dengan air, nak suh bubling pon dia tak nak..
Haaaa..ni jer tempat dia, main tempat cetek..tempat gigi air..kalau dengan budak kibung Ayish tu tok sah cakap ler..si kenit tu akan jalan jer..bukan dia tau tempat tu dalam ker..cetek ker..janji dia boleh main air..kalau dengan Abang Danny ni..kat tempat ni jer la..dia akan main..haiihhhh..Abang Danny sampai bila la bole mummy anto kelas swimming ni kalau ada fobia air nih...
Abang Danny tu usah kan nak main gelongsor ker..apa ker..air takat pinggang dia pun dah cuak muka..budak kenit ni siap naik sendiri tangga kat tepi tu..siap duduk siap gelongsor sendiri, aku tunggu jer kat bawah tu sambut kot-kot sat lagi tergolek tertelan air, tapi pandai dia gelongsor tu dengan perut buncitnya tu, Abang Long cam biasa la..bukan gelongsor tapi begolek..meniarap la..menonggeng laa..macam-macam aksi..
Ni lagi mummy tak dapat menahan, siap tarik tangan nak naik gelongsor tinggi, hamboi ko dik, macam orang besar, tapi mummy takut nak lepaskan dia sorang, gelongsor ni tinggi, ada air pulak kat bawah tu..kang dia gelongsor sorang sat gi meluncur terus sampai ke hujung bawah nuu, sebab air tu laju trun kat gelongsor tu, soo..naik ngan Abang Long la ek..haa..yang sangat mummy realy-realy suprise, Abang Danny tak takut naik gelongsor ni, sebab air kat hujung tu terus turun ke bawah, walaupun laju, dia tak jatuh kat air yang dalam, oo..pandai pulak tu milih..
mana tahan tengok Bang Long ngan Adik Ayish jer gelongsor, mummy pun nak try jugak la..cam best jer gelongsor ni..hihihi..meh dik naik ngan mummy ni..cover la skit adik ada kan..tak der la mummy malu..
Dah penat main itu ini..sampai tak hengat..mummy pun dah penat melayan korang, moh la kita balik..penat giler main air ni, rasa nak naik bilik tido dulu baru balik, tapi tak leh sebab 2 hari 1 malam jer..tu pun kul 12 pm dah kene cek out..kejap nyer la haiii..realy-realy tak puas, rasa tak nak balik lagi..aaa..1 lagi gambo masa makan tak der sebab aku sibuk dok melayan budak kenit tu yang lari sana sini nak amik sendiri makanan yang kat atas meja, dah nama pun buffet kan, dia pun sibuk nak pinggan sendiri, dah la pinggan kaca, kene la melayan dia amikkan makanan, itu satu hal, masa makan lagi satu hal, sumer benda nak suap sendiri..memang tak terlayan nak makan dengan budak Ayish Kibung ni, tapi menu kat situ sedap jugak la..banyak pilihan, and walaupun orang ramai tak berebut nak makan, menu breakfast pun best..next time, mummy akan pergi lagi ke sini, sebab tak puas hati tak boleh nak berjaccuzi..hehehehe..






No comments:

Post a Comment

jangan segan-segan nak kritik..i like..