Anniversary

Saturday, March 23, 2013

Happy Besday ayish Kibung Mok Mok

23 of March 2013..its Ayish Kibung besday..hambaoiii..gatai ngat aihhh..nak speakiang..

Ayish dah masuk 2 tahun dah..tapi tahun ni mummy and papa tak der la celebrate beriya cam last year, last year besday celebrate kat McD, siap tempah bilik khas untuk besday party, yer lah setahun kan, pes time sambut besday so wat la grand skit, but this year, Ayish celebrate with mummy, papa and abang-abang jer, tu pun dah cukup meriah dengan nak melayan kerenah dia yang dah makin pandai tu...

Then tahun ni kitorang just celebrate kat Secret Recipe, Nilai jer, tu pun dah petang sebab papa was very-very busy, mengalahkan menteri..eh..kalau menteri sibuk sebab gaji depe ribu riban..tapi papa, kene la keje kuat sebab nak cari duit lebih untuk kitorang kan..so keje la papa sementara masih muda ni,

Haaa...ni rope budak dah umur 2 tahun neh, belum sempat orang pasang lilin dia dah ngap dulu kek tu, tahun ni sebab kita-kita jer yang celebrate, kek pun tak der nak bosa-bosa dah, beli secotet jer, wat syarat kat budak ni kan, ada la jugak kek nya..tapi sorang pun tak merasa kek ni sebab dia sorang jer yang makan sampai licin..
tengah dia sedap-sedap ngap kek tu sengsorang, budak secret recipe tu pasangkan lilin kat kek dia tu, boleh dia wat tak reti jer lilin tu pasang, ahhh lantak ko la lilin, aku nak makan ni, agak nyer cenggitu la ayat mengkibung nih, abang-abang dia siap cakap, adik tiup lah lilin tu dah nitik-nitik tu..tapi dia makan dengan lahapnya..ada aku kisah lilin tu nak menyala ke idok..haiihhhh tak der perasaan betul la..last-last Abang Long ngan Abang Danny yang tiup lilin tu, tanpa Ayish bagi secoit pun kek tu, nak tak nak, aku tepaksa la beli lagi 2 slice kek untuk abang-abang dia, ishh..adik ni laaa...
Sooo..celebrate besday Ayish kali ni lebih kepada makan-makan family jer la, tak der nak jemput sapa-sapa, kuar makan, ada kek gitu jer..tapi dah cukup bermakna bagi kami sebab Ayish dah mencapai usia 2 tahun dengan sihatnya..
Haaa..ni kek Ayish last year..grand kan..jauh benar beza kek tahun ni ngan tahun lepas..ermmm..tak kisah la kan adik kan..ada gak kek..tahun lepas keknya siap adobe gambar kat kek tu, dari dia lahir sampai la umur dia setahun, kek tu besar bapak siap berelebih-lebih lagi, leh bagi kat budak-budak McDonalds tu sekali, tapi tahun ni usahkan nak bagi nak tumpang makan pun jangan harap..
Last year meriah la sikit, ajak kawan-kawan dia, wat party, potong-potong kek, ada permainan, kek tu dah sama besar ngan Ayish kibung tu haa..tahun ni sebenarnya bukan tak nak buat, tapi tak der mood, ntah la, may be last year dia tak der la selasak tahun ni. Dah la tu semua benda dia nak konker sorang..tengah-tengah makan pulak dok berebut itu berebut ini, tak terlayan..makan pun papa asik nak cepat-cepat jer..tak larat ngan budak tenit nih..
Ni la anak-anak mummy yang dah makin membesar, mulut mengkibung yang comot, comotnya dah sampai kebaju sebab makan sume yang atas meja tadi, bukan nak kisah pun yang kitorang ni sebenarnya nak celebrate besday dia..Ayish..Ayish, tak per la mummy happy sangat tengok anak-anak mummy nih sihat semua..walau apa pun mummy n papa doakan semoga Ayish membesar dengan sihat, pandai dan menjadi anak yang soleh serta hormat orang tua.

HAPPY BESDAY YANG KE-2 TAHUN 
TO AYISH DARI MUMMY, PAPA AND ABANG-ABANG..

Semoga menjadi anak yang cemerlang..luv Ayish..4 ever..


3 comments:

  1. hahaha kelakar. Ayish dengan dunia dia sahaja. Ada aku kisah hahaha

    ReplyDelete
  2. Happy belated besday aish.. :D

    ReplyDelete
  3. tu la kak mira..lantok ko la lilin tu nk tebako pun..janji aku leh makan..hihihi

    tima kaseh yer..kak ngah wish besday Ayishhh..

    ReplyDelete

jangan segan-segan nak kritik..i like..