Anniversary

Wednesday, March 18, 2009

Kisah Jue Di Suatu Hari

Jue..jue kenapa la ko kelakar sangat...

Pagi...

Alamak dah lambat ni, tak sempat ni, nak kene tunggu bas lagi, ish...naper bole bangun lambat plak ni, antar sms kat Risha la tolong punch..

Risha kita lambat sikit..cam biasa la ek...

Ermmm..roger...(Suruh aku punch la tu)

bersiap ala kadar je la, nanti make up kat ofis....

Berlari-lari ke bus stand..tunggu bas....

Ish..ramai pulak orang ni, sumer lambat ker..tengok jam

BAS SAMPAI...

naik bas..duduk...

Lupa tadi nak pakai lotion baru beli kat APEX semalam..rasanya ada lagi dalam beg, (buka beg tengok-tengok dan cari-cari dalam beg, ada..lotion baby johnson colour purple, wangi gila), buka letak kat tapak tangan sikit, dan sapu-sapu, sambil action dengan orang sebelah lotion aku yang wangi..hahahhaha... tengah sapu-sapu, lotion tadi berbuih, makin lama makin banyak buih, ambik balik botol tadi baca, rupanya JOHNSON BABY BEDTIME BATH...
bila masa plak lotion ni bertukar jadi shower lak, cam mana plak nak sapu buih ni, biarkan kering kat tangan sampai opis terkocoh gi bilik air,basuh tanga dulu....

Tengahari...

Tak nak makan ke lapar ni..?

Eh mesti la nak..

berjalan dengan jue gi cafe blok E7...

" Jue naper sambal belacan ni ada dua, lain-lain ke ni"

" ah..ah lain, satu sambal belacan pekat, satu sambal belacan cair.." muka selamba dan selenga menjawab pertanyaan aku..

"ada plak sambal pekat, sambal cair, ermmm..x per la aku ambik yang pekat ni, nampak cam best.."

"kita ambik yang cair ni..."

Lepas beli, naik balik opis, makan kat store..

"bukan la jue ni, bukan sambal belacan cair, sambal belacan pekat, ni tempoyak la ngok...aduyai..ada plak sambal cair sambal pekat.."

muka Jue tetap selamba dan selenge...

Sambil menikmati makanan, sambil gelak-gelak..teringatkan perangai Jue dari pagi ke tengahari..

Tengok jam..kul 2.00 petang..masuk balik opis, sambung buat kerja..

"Risha...kuat betul bau sambal belacan ni, kita dah cuci pakai sabun pun tak hilang lagi..."

"ko cuci pakai lotion bedtime bath ker...?"

gelak....

Jue masuk bilik duduk...pastu aku gi jenguk dia nak amik air kat peti ais bilik jue..nampak jue tengah spray-spray bilik..

"nape ni spray-spray ni.."

"sambal belacan ni kuat betul, macam ikut jer mana kita pergi, rasa cam satu bilik bau sambal, risha tak bau ker"

muncungkan hidung sambil hidu-hidu..

"tak der pun"

Jue spray-spray lagi, sampai ke aku sekali dia spray pakai air freshner..

"oit-oit ko ingat aku x der minyak wangi ker?"

Gelak...

aku masuk bilik aku buat kerja balik...

tipon bendering..nombor 3004(jue) keluar kat skrin

"ada apa?"

"rishaaa....patut la bau belacan..rupanya belacan kene kat selendang kita..macam mana ni..busuknya..."

aku letak phone trus pergi kat tempat dia..aku tengok kat selendang dia ada melekat sambal belacan, elok jer, betul2 kat bawah dagu.."

perut ngan pipi aku rasa kembang..gelak kan dia..patut la bau tu ikut dia, rupanya belacan dekat ngan hidung...

ko memang lawak la Jue..

jue memang lawak gila..tengok wayang citer kelakar, tapi tak pernah gelak, 1 panggung gelak tapi dia muka selamba..bila tanya..tak lawak pun...aku pun tak tau benda macam mana yang dia anggap lawak..ko memang tak ada perasaan la JUE

4 comments:

  1. ahahaa !
    mmg tak perasan dr td ke?
    org depan kite duk nengok kite pn x perasan..
    adoiyaii.

    ReplyDelete
  2. x de la kelakar sgt pun....

    ReplyDelete
  3. x kelakar x yah la gelak...bg ko x kelakar bg aku kelakar..ko apa peduli..sibuk jer...

    ReplyDelete
  4. aduyaiii....mcm2 la kawan akak tu...lawak2 hahahah

    ReplyDelete

jangan segan-segan nak kritik..i like..