Anniversary

Tuesday, February 24, 2009

KECOPOT

Eeee...bengang..bengang..pagi-pagi lagi dah buat aku angin, naik angin, berangin sumer ada, geram nya!!!!....elok-elok jer turun awal hari ni jadi lambat, eeee..kalau ikutkan hati aku, aku cucuk-cucuk tayar kereta tu, pandai-pandai nak blocking keter aku, apa ke he!!..dah tau tak ader parking letak la kat luar nu ker, kat tepi jalan nu ker, tak pun letak jer belakang keter orang lain, kenapa mesti kereta aku jugak jadi mangsa, tau la kereta aku comel, saje nak mengimpit...masa aku tengah jalan sambil kendong anak aku, aku dah nampak dah, kereta Wira 1.5 sedan, cantik jer dok belakang keter aku, sambil-sambil lalu aku intai, tengok handbreak, memang la handbreak dia tak angkat, sebab dia suruh aku tolak, aku nak tolak keter? wanita anggun, bergaya, sopan lagi elegan ni nak tolak keter, dengan kasut tinggi nya, nak tolak keter, apa kes beb....? eeee...kepala aku dah mula berpinar-pinar ni menahan marah ni, mulut dah membebel-bebel tak berenti ni, eeee..dah tau bangun lambat yang gi blocking keter aku ni pesal..kalau keter aku ni leh tukar jadi buldozer..cam dalam citer transformers tu, aku penyek-penyek kereta ni biar jadi cam tin sardin, tak pun kalau aku sendiri boleh bertukar jadi Ben(orang batu) cam dalam Fantastic Four tu, aku keronyok-keronyok keter tu biar jadi cam bola, pastu aku campak jauh-jauh..biar padan muka dia, ini bila diukur dari belakang pun sah-sah la kereta aku terpaksa mengalah dengan kelebaran bontot kereta tu, huhuhu...
.
Aku tunggu kejap kot-kot tuan dia datang, ye la jam pun dah kul 7.40 a.m, tak kan tak keluar-keluar lagi, tapi 10 minit aku tunggu, makhluk Tuhan paling bangang tak muncul-muncul jugak, aku turun balik dari keter, try tolak, tapi seinci pun kereta tu tak berganjak, tengok kat tayar kot-kot dia letak batu, tolak lagi tak jugak bergerak, ketiak dah berpeluh ni, make up pagi tadi dah meleleh ni, habis bulu mata aku, hampeh, hati ni dah kecopot tahap gaban ni, kalau bergerak la kereta ni aku tolak, siap la ko aku tolak sampai rumah sampah nun, lambat pun lambat la...kejap tu datang tuan kereta sebelah aku, perempuan jugak, tak leh mintak tolong, kalau jantan leh mintak tolong tolakkan, lepas dia keluar, aku pun try keluar cara senget, kene pusing streng banyak-banyak kali, lenguh tangan-tangan aku, akhirnya aku berjaya keluar dari petak parking yang telah di block T kat belakang aku, lepas keluar jer, aku jeling kereta tu, sambil aku maki-maki, kalau kereta tu leh cakap mesti dia kata' bukan salah saya, salah tuan saya yang bangang', kalau la aku ni jahat...(jahat mulut je, tapi perbuatan lum pernah lagi) sambil pegang syiling aku gores dari belakang sampai ke depan, macam aku gores kad prepaid aku...lain kali kalau aku nampak kereta ko syok jer dok dalam parking, siap la ko, aku block sampai 3 hari ko tak keluar, tapi masalahnya aku tak macam tu, kalau aku balik lambat sekali pun, aku tak ada parking pun aku tak kan block keter orang, terpaksa la aku gi parking tepi-tepi jalan nun...
.
Eee...tolong la korang-korang yang dok umah flat macam aku ni, kalau dah balik lambat bangun lambat, jangan la rajin-rajin nak parking keter belakang orang, tak pun asuh la minda n jiwa korang tu, pandai-pandai la berfikir, tentang orang lain, buatnya malam tadi aku emergency ker, apa ker macam mana aku nak keluar...kalau nanti jadi kat korang..pandai pulak korang marah kan, so kalau tak nak diri sendiri marah, jangan buat kat orang lain...lu pikir la sendiri..Assalamualaikum...

p/s- sampai opis abang haji dah tunggu dia tak bawak kunci, adui..memang hati kecopot...dah la keter kene block, bos lak tunggu...

8 comments:

  1. waalaikumussalam....hihi..
    huhu...yelah dah 2 3 hari dia pagi...ke aku yg lambat?...hahaha...entahlah nape ramai sgt org sewel dlm dunia terutama yg duk umah flat...aku pernah kene..tp bley je aku tolak kete...hahaha..apolah ko ni sis...cuba kuat sikit..wawawa...tp eiii bengang tahap cipan lah org block kete kite pahtu lambat...bongok arrrrrrrr....arrrgrrrggghhh gerammmm....huhu..kat opis pon aku pernah kene kat flat pon pernah kene....xpe2 pahni kita xyah berebut parking lagi..hihi..

    ReplyDelete
  2. kecopot tu..hati tgh bengang...tgh panas..cam2 la lebih kurang..

    ReplyDelete
  3. ko ni mmg suka membebel ke? asik duk pot pet pot pet je kat orang......

    ReplyDelete
  4. salah sendiri salah kan org len.
    wakakaa!

    ReplyDelete
  5. Lain kali bg tau yah... Sure yah tolak... Conform gerak.. tak pun kita pancitkan taya dia.. baru puas hati maa... Luu Fikirla sendiri

    ReplyDelete
  6. wahkakaka...
    duyaii..
    org zaman skrg..

    ReplyDelete
  7. kyla: apa lak salah sendiri..dh elok parking dlm petak parking..yg g blocking my car tu nape?

    anonymous: eh..suka ati gua la..nak pot pet ke pet pot ke..lu kecoh apahal..

    miey: btul3..elok pancitkan tayar jer..sib baik la yah paham

    ReplyDelete

jangan segan-segan nak kritik..i like..