Anniversary

Wednesday, September 17, 2014

SELAMAT HARI MALAYSIA

Semalam public holiday sempena Hari Malaysia, tak der buat apa pun, just gi rumah Mira, dia wat makan-makan.  Tapi more to port luck sebab mama dia buat nasi dagang, aku buat laksa utara, kebetulan Abe Ngah datang dari kampung bawak laksa, and Mira wat soto ngan shushi.  So semalam habiskan masa kat Shah Alam jer.  Tapi malam sebelum tu gi join run4un1ty kat Putrajaya, program anjuran budak-budak DPA, kebetulan ada officer kat Division aku dulu jadi Pengarah program, so aku join la, bawak anak-anak sambil-sambil exercise.

Dah lama sangat kat rumah Mira Abang Long pulak nak mandi kolam ngan Abe Ngah Adam so aku suh tumpang Khidir, husband Mira, kebetulan dia  keje kat Putrajaya, aku pun suruh je lah drop kat Pesint 16, rupanya kolam pulak tutup, nak tak nak aku suruh Abang Long jalan kaki gi Alamanda ngan Abe Ngoh.  Dah besar dah Abg Long dah boleh harap gi situ sini.  Ye lah Abe Ngoh mana tau jalan kat Putrajaya ni, pandai pulak dia bawak Abe Ngoh jalan kaki gi Alamanda.  Aku masih lagi dok anggap Abg Long tu cam budak kecik, memang dia kecik lagi baru 10 tahun, tapi dah boleh harap la gi kedai beli bunga kobis ngan carrot hehehe.  Bukan tak kasi dia bebas sangat keluar ngan kawan-kawan sekitar rumah gi main bola ke apa, tapi keselamatan kene jaga jugak.  Sekarang bukan macam dulu-dulu.  So dalam kul 6 petang aku dah terpaksa balik dari rumah Mira nak emput Abg Long kat Alamanda.  Sib baik dia bawak handphone, tau pulak dia bila aku suruh tunggu kat mana-mana.  tengok dari jauh bawak plastik EON BIG, amboi siap besoping lagi.  Ye lah..dah masuk Alamanda tu pandai pulak dia membelinya, siap beli air solivite ngan twitist kat adik-adik, kemain shopping lagi.  Sib baik bagi duit, kalau tak window je la ngan Abe Ngoh.

No comments:

Post a Comment

jangan segan-segan nak kritik..i like..