Anniversary

Sunday, September 15, 2013

ermmmm....manginyerrrr...

Hi u olsss..

Kalau citer hal minyak wangi, aku rasa pompuan memang suka ngan minyak wangi, termasuk la aku kan..
Sebab kalau nak pegi kerja or keluar jalan-jalan tak sembur minyak wangi memang rasa tak sah, rasa cam tak lengkap pulak
Mesti terhidu-hidu bau baju sendiri, kot-kot la bau ketiak ke..bau ashem ke..kennnn
Kalau En. Khush wangi pun, aku suka, kadang-kadang nak pegi keje tu, lepas salam-salam..peluk-peluk..cium-cium..tetiba lak terbau wangi lebih hari tu, bisa mendatangkan aroma nak peluk lebih-lebih..,hahaha..itu aku la..tak tau la orang lain.  Sebab aku ngan En. Khus setiap pagi lepas aku salam cium tangan, dia akan peluk n cium-cium aku, ni bukan nak bukak cerita dalam kain sendiri ek, ni nak cerita, kemesraan suami isteri, dah 10 tahun dah aku ngan En. Khush amalkan macam tu, Alhamdulillah harmoni rumahtangga..Insyaa Allah..
Kalau sehari termiss buat macam tu, sampai petang tak tenteram, tapi Alhamdulillah sepanjang 10 tahun hidup bersama ngan En. Khush, ada lah sekali dua termiss, kadang-kadang anak-anak yang akan ingatkan, kalau aku lambat turun waktu En. Khush nak keluar gi keje pagi-pagi tu..Abang Long yang bising..
"mummy cepatlah Abang Long dah lambat ni".  Tapi kadang-kadang En. Khush yang naik atas balik, kalau aku lambat turun..boleh cenggitu..

Haiiihhhh..gi cerita benda lain pulak, suka tau melalut ke lain.  Aku nak citer pasal ni..
Minyak wangi yang baru aku beli semalam, aku survey perfume ni kat ebay, lepas tu cari feed back kat Jadore Dior.  Bau dia memang wangiii sangat-sangat, dan harganya pun aku rasa cam tercekik biji durian, aku pernah guna  jenama Dior ni..tapi yang perasa cam kat bawah ni

tu pun aku beli hak kecik jer, idok mampu hok besar-besar gadang..tapi wangi dia, melekat sampai petang, memang mabeles, sembur sikit jer, udah semerbak satu rumah.
Ni, koleksi minyak wangi aku dari setahun setengah yang lalu,  botol Christian Dior yang lama ntah mana aku campak kan, rasa cam simpan satu tempat dah, tengok-tengok tak dak..tapi dalam banyak-banyak ni aku suka bau Elizabert Arden 5th Avenue, tapi stok dah yilek, minyak wangi ni, aku beli ngan kakak angkat aku yang kerja kat KLIA, dapat la jugak 10% less for KLIA staff, kira ok la kan, daripada harga without less langsung.  DKNY tu, aku ada 4 koleksi, Green Apple, Fresh Blossom, Golden Delicious ada la sikit lagi, nak jimat-jimat, leh tukar-tukar bau, pastu Red Delicious(yang ni aku tinggal kat umah pak mertua aku kat Seremban) sebab laki aku ni suka balik terkejut-terkejut, mana lah tau time-time nak kuar kan, lagi pun aku malas nak hangkut minyak wangi kehulur kehilir, dengan botoi-botoi gadang ni, ada la yang kecik conet, aku letak lam beg, DKNY Green Apple.

Semua minyak wangi ni, kat Ebay murah gila tau u olss, sakit ati mak tau, tapi tak der shipping to Malaysia.  Jadore Dior tu, Ebay wat sale baru 36USD, cer korang convent Malaysia, baru dalam 100 lebih jer, plus shipping may be around 200 henggit jer, ok sangat-sangat kan, tapi kat Mesia yang botol sebesar aku punya tu dah 300++ dah tau, uhuk..uhuk..uhuk..apsal la barang-barang kat Mesia ni mahai sangat, plak tu tak der shipping ke sini, yer la kalau ada, harus lah barang-barang kat Mesia ni tak laku, sebab Mesia pun import semua barang-barang ni.  Kalau nak murah sikit gi la beli kat Singapore nu, tapi sama jugak tolak minyak, tolak penat, tolak tol..pung pang pung pang, dah sama rege ngan kat sini.  Tak tau la berapa lama pulak Jadore Dior aku tu boleh bertahan.  Harap-harap sempat la 6 bulan, memandangkan bedak aku pun dah mula susut nih..haiii..duit..duit..cam air mengalir disungai..

No comments:

Post a Comment

jangan segan-segan nak kritik..i like..