Anniversary

Wednesday, July 24, 2013

DEMI DIA

Macam mana aku boleh terjebak tengok citer drama melayu bersiri ni, penin mikir, sebab
dulu kat opis aku, sibuk dok citer pasal Teduhan Kasih la,  Aku Isteri Dia la, lepas tu samarinda, ntah apa tajuknya. Aku pun tak tau, sikit pun aku tak amik pot, pasal drama-drama bersiri ni, sebab aku lebih suka tengok citer Vampire Diaries, Smallville, Once Upon a Times. Konon omputih la sangat kan puiiii.. yang jadi fenomena paling hebat aku rasa Teduhan Kasih, sebab hampir setiap hari kakak kat opis aku ni dok citer pasal Teduhan Kasih, dari aku yang tak tengok citer tu pun tau sinopsis citer tu dari dia.  Status kat FB pun sibuk dok berteduhan kasih, haihhh tak kuasa mak.  Tapi episod akhir citer tu aku tengok la jugak dengan En. Khush, lepas tu dia komen. alaaa..klise jer ending dia, biasa arrr tu, lepas pung pang pung pang kene naya gitu gini, gededuk gedebak kene dera bagai, episod akhir cam biasa la, episod pembalasan..huh boringggg...amboiii..En. Khush ni, macam la dia ikuti citer tu, lantok la, tapi bagi aku pun biasa jer tak der apa yang syok sangat pun, bila aku cakap kat kakak kat opis aku tu, jawapan dia, dah ko tak tengok citer tu, best apa, happy ending, Ady Putra tu romantik sangat, baik sangat, bla...bla..bla..dia ulas balik citer Teduhan Kasih tu siap dengan muka ala-ala syoknyeee kalau dapat somi cam Ady Putra tu.

Lupakan pasal Teduhan Kasih tu, aku nak citer pasal Demi Dia pulak, yang ganti citer Teduhan tu la kalau tak silap aku.  Mula-mula aku tak tengok pun citer ni, tapi since pose ni, sambil nak tunggu bebuka ngan azan maghrib aku tertengok, masa tu pulak scene Abg Zoey (Abang Long panggil Abg Zoey sebab Zoey host gerak geri gasing)  tengah romantik-romantik ngan si Elfira Loy. Teruja la aku nak tengok sebab Zoey yang berlakon.  Aku mula suka budak jambu ni, lepas aku tengok Fear Factor Selebriti Malaysia (FFSM) ler, dia group ngan Dafi, dua-dua jambu, tapi hati kental, sampai ke final tu budak berdua neh dalam FFSM. Lepas berbuka aku pun tengok kat tonton citer nih, mula-mula tengok memang boring, cam citer budak-budak jer, nak-nak, Elfira yang berlakon, lagi aku tengok cam budak-budak nye citer, tapi sebab Abg Zoey punya pasal, aku tengok kat tonton dari episod 1 sampai la episod yang last ditayangkan kat TV.  Aku layan citer ni ngan Abg Long sampai kul 2.00 pagi, last-last aku terbabas sahur, sib baik aku super duper, sempat kejut En. Khush ngan anak-anak makan dengan cepat dan pantas.  Sambil makan En. Khush perli aku, haihhh tengok Abg Zoey punya pasal, sampai lupa sahur.  Saba yer bang yer..
Aku cakap kat En. Khush, 'Bang encem kan Zoey nih?" dengan selamba laki aku jawab, stok anak-anak ikan boleh la, muka jambu bebenor, ishhh..apa la laki aku neh, aku tengok citer ni pun bukan sebab jalan citer, tapi sebab si Zoey Rahman, kui..kui..kui..En Khush cakap lagi kat aku, orang lain minat yang badan-badan kental, cam Aaron Aziz, cam Ady Putra, cam Fahrin, dia minat yang muka cam budak-budak neh. Ish pelik-pelik.  Dah kalau ayang minat yang badan kental tak der la ayang pilih abang, boleh cenggitu.  Laki aku pun suka layan perangai sewel bini dia neh, secara paksa rela suh jugak tengok citer ni.
Ok apa, Zoey ngan El ni, dalam twitter ramai gak la yang dok ngata diorang ni budak geng bas sekolah ngan gerak geri gasing, aku tak kisah orang cakap apa pun, tapi skang petang-petang aku tetap nak tatap si Zoey nih.
Ok ar tuh, sebab dia ni pun dah berumur jugak, cuma muka jer comey, apa salahnya cuba watak-watak dewasa gitu, cam Elfira ni, walaupun cam kanak-kanak riang, tapi dia kira dh besar, cuma badan jer kecik comey, tapi dalam FFSM banyak gak task dia boleh lepas, siap dapat immunity lagi, sampai gak ke final. Bulan puasa ni, banyak pulak citer bersiri si Zoey ni, hari Sabtu aku ngadap Mertua Vs Mertua, citer pun so-so jew, tapi sebab ada budak ni, aku hadap jugak TB.  

No comments:

Post a Comment

jangan segan-segan nak kritik..i like..