Anniversary

Wednesday, December 31, 2008

-Hero-Hero Mummy-

Hari ni satu hari aku dok mengodek komputer kat opis, Ermm...nampak sangat keje PA ni macam x der kerja..bos x der PA pun mula la dok depan PC konon-konon taip surat la tu, x keje pun pening, keje lagi pening..so dalam aku x der mood wat keje aku pun layari la internet dengan meng'explore' blog member-member samada aku kenal atau pun tak, so bila aku asyik suka baca blog orang, aku pun tertarik nak ada blog sendiri, padahal aku bukannya pandai sangat nak tulis-tulis ni, apatah lagi nak jadikan blog aku tu menarik, macam blog-blog yang pernah aku baca, so aku pun bagitau la 'husband' aku pasal kewujudan blog aku ni, apa yang dia cakap, 'blog dah ada apa yang nak dimasukkan?', ermmm..btul jgak cakap dia,coz aku pun tak terfikir apa motif aku create blog ni, apa yang ada kat kepala otak aku tadi orang ada aku pun nak ada, macam friendster n my space, last-last aku pun x der masa nak update benda2 tu sumer. Aku pun termenung sorang2,last sekali, aku terfikir nak masukkan cerita anak-anak aku la dalam blog ni, mana la tau, bila dia besar nanti diorang bole baca perangai diorang dalam ni..btul tak?




Ni la dua beradik penawar hati ku
(Ahmad Aliff Daniel - 4 Tahun)
Ahmad Alim Danie-11 Bulan

Anak aku dua-dua hero, kalau kat rumah, aku ni dah macam tarzan, yang abang suka nyakat adik, yang adik pandai pulak nak melawan, tapi bila dua-dua tengah 'mood' baik alamak aaiii, macam belangkas, kalau bole makan pun nak sepinggan, ermm..aku tak pernah merasa macam ni sebab jarak aku ngan kakak2 aku jauh,kakak aku dah besar baru ada aku, so kitorang tak bergaduh, cuma aku jer yang selalu kene kutil(cubit) kat kakak aku coz suka ngekor dia bila dia nak kuar, kalu kakak aku tak bawak, aku nangis, so of course la kakak aku kene marah kat mak aku. Tapi kalu dulu-dulu punya style, yang kakak atau abang mesti mengalah untuk adik, pastu kalau adik yang buat pun, kakak or abang yang kene marah kat mak, btul tak? tapi aku tak terapkan unsur-unsur macam tu kat anak-anak aku, siapa yang salah dia la yang terima hukuman, tak kira la anak aku yang kecik tu baru 11 bulan, dia tetap kene marah kalau buat salah, walaupun yang kecik tu kadangkala tak tau pun apa yang dia buat tu salah, sebab nanti bila aku marah yang kecik, abang dia yang backing, dengan cara macam tu la aku nampak anak aku ada nilai kasih sayang untuk melindungi adik dia.















4 comments:

  1. wokey. next posting plk. heheh!

    ReplyDelete
  2. hehehe.....dua2 hero tu mmg tak duduk diam :)

    ReplyDelete
  3. selalu usik abg long suh tinggalkan adik die kat umah Mama. Marah bkn main. hahaha!

    ReplyDelete
  4. tahniah sis..dah ade blog...
    selalu la updet tau..leh share2 citer..

    dua beradik tu comel la...
    geramnyeee

    ReplyDelete

jangan segan-segan nak kritik..i like..